HTML

Agymenéseim

Azon események, dolgok, blogok és egyebek, amik megütik íráskényszerem ingerküszöbét...

Friss topikok

Linkblog

Beteg ügy

2008.02.22. 13:56 becq74

Már megbocsássatok: mindenki meg van buggyanva?
Nekem teli a tököm a jelenlegi betegüggyel:
1.) az orvos domesticus azért kap pénzt, ha beteget lát el. Alapvető érdeke, hogy "... csak egészség legyen - meg beteg..."
saját egzisztenciája ellen dolgozna, ha a pacientúrát komoly energiabefektetésekkel felvilágosítaná az egészségmegőrzés fortélyairól, netalán-tán ez irányba képezné magát... meg ilyesmi...
2.) teli az összes koronaékszerem, hogy a munkám hozadékaként magamra fordítható összeg 2/3-ad részét lenyúlja állam bácsi, hogy a szociális hálóra költhesse - miközben esküszegő orvosokkal találkozok az ellátásban...
3.) az elsarcolt összegen felül a maradék pénzemből is jelentős összegeket pakolhatok az esküszegők zsebébe, hogy emberszámba vegyék egyáltalán az elesett, beteg rájuk szoruló anyámat, nagyanyámat, gyerekemet stb.
Mert MEGTEHETI, és mert MEGTEHETEM!
Miért? Mert az a bizonyos kockázatközösség lehetővé teszi, hogy elmaszatolják az azt megvalósítani hivatott ellátási szerződés számonkérését!
Azaz a kutya se kéri számon, ha szakszerűtlenül látnak el, mi több én se kérhetem számon, mert kéz kezet mos...

Ki és mit tett azért, hogy ez változzon?
Szerinted nem jó amit tettek?
Miért?
Mert téged próbálnak ráébreszteni, hogy a sarc téged súlyt a legjobban, és neked számon kérni kellene, nem összejátszani a szemhunyással?
Mert van elképzelésük, hogyan tehessék számon kérhetővé a doktorok kasztját?
Feltűnt már valakinek, hogy a példaállamokban 3 műszakban viszik az ellátó részlegeket az orvosok? És a papírmunka sose nem a munkaidő része? mégis elvégzik... Vallllon mi veszi őket rá erre?
Csak nem a verseny?
Ha te nem csinálod meg a munkádat (minimum 80-90%-os szinten) - kirúgnak, mehetsz új állás után...
Ha ő nem csinálja meg, elnézik, mert az egészségügyi munkaerő piac és a verseny NEM LÉTEZIK!
És egyben elnézést kérek az összes orvos barátomtól, mert nem ők tehetnek erről a helyzetről. Áldozatai ők is az elmúlt 50 év kialakult rendszerének.
DE KÖNYÖRGÖM! Alternatív javaslat (újabb peremfeltétel: konstruktív) nélkül ne hisztériázzunk önmagunk érdeke ellen!

Szólj hozzá!

Címkék: reform egészségügy vizitdíj betegügy

A bejegyzés trackback címe:

https://elmealap.blog.hu/api/trackback/id/tr60349869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása